Home        Aandoeningen        Behandelingen        Tarieven        Vergoeding        Contact         
     
     
 

Oedeemtherapie

Bij manuele lymfdrainage activeert de huidtherapeut de spiertjes in de lymfevaten, met een zacht pompende beweging. Hierdoor wordt de opname en afvoer van weefselvocht verhoogd, wat ook de huidconditie ten goede komt. Een wond zal daardoor sneller genezen. Bij een langer bestaand oedeem worden er oedeem- en fibrosegrepen toegepast om verhard weefsel (fibrose) soepeler te maken. Na elke lymfedrainagebehandeling volgt ambulante compressietherapie.

Ambulante compressietherapie bestaat uit het zwachtelen van ledematen door de huidtherapeut, in combinatie met het bewegen van de cliënt. Wanneer er geen oedeemafname meer wordt geconstateerd volgt het aanmeten van een therapeutisch elastische kous om het behaalde resultaat te behouden.
In het belang van een goede lymfeafvloed worden er bewegingsoefeningen aan de cliënt meegegeven. Tevens worden er leef- en huidadviezen besproken om oedeemtoename te voorkomen.

Lymftaping is een techniek met plaktape. Deze techniek wordt gebruikt om gebieden te draineren waar de huidtherapeut geen ambulante compressie kan toepassen.

   

Behandelingen

Acnetherapie
Camouflagetherapie
Coagulatie
Definitief ontharen
Glycolzuurpeeling
Littekentherapie
Oedeemtherapie
Steunkousen - Therapeutische Elastische Kousen
   
Contact
Nederlandse vereniging van huidtherapeuten
Wie is Jos van der Ploeg
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici Site development: Think Webdesign
Huidtherapie en oedeemtherapie Wijdemeren