Home        Aandoeningen        Behandelingen        Tarieven        Vergoeding        Contact         
     
     
 

Steunkousen - Therapeutische Elastische Kousen

Steunkousen ook bekend onder de naam Therapeutische Elastische Kousen, zijn er in verschillende materialen, kleuren en drukklassen. Welk type steunkous wordt aangemeten, is per persoon en per aandoening verschillend.
Aandoeningen die in aanmerking komen voor steunkousen zijn o.a. spataderen, vochtophoping (oedeem), lipoedeem en trombose. Een zwangerschap of bestaande beroepen kunnen ook aanleiding zijn voor het aanmeten van steunkousen.
 
Wat is het nut van een steunkous?
Een steunkous gaat vochtvorming (oedeem) tegen en verbetert de bloedafvoer.
Door de druk van buitenaf worden de verwijde aderen (spataderen) samengedrukt en de kleppen in die aderen kunnen zich weer sluiten. Het bloed kan niet meer terugstromen. Door te lopen met uw steunkousen aan, zal door het aanspannen van uw kuitspieren (de kuitspierpomp) de bloed- en of vochtafvoer extra gestimuleerd worden. Hierdoor verbetert ook de microcirculatie ter plaatse.

Om de werking van steunkousen zo optimaal mogelijk te krijgen is een juiste manier van aanmeten van groot belang. Aangezien de zwelling van het been of de arm naar mate de dag vordert zal toenemen, vindt de meting, bij voorkeur vroeg in de ochtend plaats. Indien medisch noodzakelijk kan de meting ook thuis plaatsvinden.

Jos Westerveld werkt met verschillende gerenommeerde merken waardoor er voor iedere aandoening een geschikte steunkous is.

   

Behandelingen

Acnetherapie
Camouflagetherapie
Coagulatie
Definitief ontharen
Glycolzuurpeeling
Littekentherapie
Oedeemtherapie
Steunkousen - Therapeutische Elastische Kousen
   
Contact
Nederlandse vereniging van huidtherapeuten
Wie is Jos van der Ploeg
Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici Site development: Think Webdesign
Huidtherapie en oedeemtherapie Wijdemeren